Električna kolesa so prevozno sredstvo prihodnosti

Ena izmed možnih opredelitev idealnega prevoznega sredstva bi lahko bila, da gre za napravo, ki nam omogoča hitro premagovanje razdalj, hkrati pa je vožnja čim manj obremenjujoča za okolje. Zdi se, da so električna kolesa zelo blizu temu idealu, zato ni presenetljivo, da se zanje v zadnjem času odloča vse več ljudi, zato zanje vlada vedno večje zanimanje.

Preprosto premagovanje razdalj in klancev

Za mnoge ljudi je eden glavnih razlogov, zaradi katerih se pogosteje ne odločijo za kolo namesto za avto, ta, da ne želijo priti v službo, na srečanje s prijatelji ipd. preznojeni, zadihani in izčrpani. To velja še toliko bolj za tiste, katerih kondicija ni najboljša. V takšnih situacijah so električna kolesa Scott odlična rešitev, saj postane z njimi vožnja praktično povsem nenaporna. Obenem pa vam električna kolesa olajšajo premagovanje zahtevnejših terenov. Če pridete do vzpona, ki bi ga sicer le stežka premagali, vam na pomoč priskoči električni pogon. Tako električna kolesa odpravljajo večino tistega, kar vsaj v določenih primerih predstavlja slabost klasičnih koles.

Električna kolesa primerna tako za mestno vožnjo kot zahtevnejše podvige

Upoštevati je treba, da so s poimenovanjem električna kolesa zajete naprave precej različnih lastnosti. Splošno poimenovanje namreč pomeni zgolj to, da gre za kolesa, ki delujejo (tudi) na električni pogon. Nato pa je mogoče električna kolesa razdeliti v več podskupin. Električna kolesa so tako lahko:

– cestna,

– mestna,

– gorska itd.

Z električnimi kolesi vetrovno vreme ni več težava

Dodatna prednost električnih koles, poleg tega, da omogočajo lažje premagovanje (daljših) razdalj in napornih vzponov, je, da ni ovir za vožnjo niti takrat, ko piha močnejši veter. Najverjetneje ste se že kdaj peljali s klasičnim kolesom, medtem ko je proti vam pihal veter, zato najbrž veste, kako neprijetna oziroma utrujajoča je lahko takšna vožnja, ko se zdi, da se skorajda ne premikate. Pri električni kolesih pa ni tako, zato boste lahko pri njihovi uporabi manj zaskrbljeni glede morebitnih vetrovnih razmer, seveda pa bodo za zares udobno vožnjo v takšnih pogojih potrebna primerna zaščitna oblačila, ki jih lahko kupite v kolesarski trgovini.

Izberite električno kolo z baterijo, na katero se boste lahko zanesli

Med najpomembnejše sestavne dele električnega kolesa zagotovo sodi polnilna baterija. Ko primerjate različne modele, morate zato posvetiti posebno pozornost temu elementu. Prepričajte se, da je kapaciteta baterije zadostna za vaše potrebe. Pri tem so vam lahko v pomoč informativni izračuni, ki vam pomagajo oceniti, za kako dolgo pot bo zadostovalo posamezno polnjenje. To sicer ni odvisno zgolj od baterije, ampak v določeni meri vplivajo tudi dejavniki, kot sta število vzponov oziroma razgibanost terena in vaša telesna teža. Glede tega, kakšna baterija ali kakšno električno kolo bi bilo najbolj primerno za vas, se je smiselno posvetovati tudi s strokovnjaki iz kolesarske trgovine, ki vam bodo znali najbolje pomagati pri izbiri ter odgovoriti na vsa vaša vprašanja.

Dodaj odgovor