Zanesljivost rabljenih prenosnih računalnikov

Prenosne računalnike lahko uporabljamo v različne namene – za izobraževanje (izdelava seminarskih nalog, beleženje zapiskov na predavanjih), v službi (pisanje raznih dokumentov, pošiljanje elektronske pošte), osebno rabo in prosti čas – gledanje filmov, aktivna raba socialnih omrežjih. Prenosniki se dotikajo vseh področjih našega življenja, tako da je dejansko nepogrešljiv del našega vsakdanjika. Do problema pride, ko moramo izbrati primeren prenosnik za naše potrebe, ter ko se moramo odločiti koliko smo dejansko pripravljeni odšteti zanj.

Pomen rabljenih prenosnih računalnikov

Rabljeni prenosniki pri Truecad.si so računalniki, ki se z občutno nižjimi cenami kosajo z enakimi izdelki iz redne prodaje. Z rabljenim računalnikom prihranimo predvsem denar. Prav tako je to tudi ekološko ozaveščena odločitev, saj s tem preprečimo prezgodnjo izročitev izdelka na odpad.

Z nakupom tako prihranimo predvsem denar. Kljub temu, da tako ne moremo kupiti najnovejših prenosnikov, pa lahko dobimo celo bolj učinkovit prenosnik od tistega, ki bi ga kupili v trgovinah, ker v procesu preverjanja primernih rabljenih prenosnikov, odpravijo morebitne napake do katerih lahko pride v samem procesu izdelave prenosnega računalnika.

Zanesljivost

Rabljene prenosnike podjetja, ki jih nato nadalje prodajajo, pridobijo z različnih virov – podjetja, ki zamenjajo stare prenosnike z novimi; vrnjeni prenosniki s strani strank, ki uveljavljajo reklamacijo po nakupu.

Podjetja, ki prevzamejo oziroma odkupijo te prenosnike, popravijo, očistijo in servisirajo te prenosnike. Prenosnik po navadi odprejo, razstavijo, ter nato natančno pregledajo vsako komponento, preverijo funkcionalnost baterije, zmogljivost diska… Zaradi tega je pomembno, da se v primeru nakupa rabljenega prenosnika, obrnemo na zanesljivega prodajalca, ki res prenosnik temeljito pregleda in oceni funkcionalnost. Sicer lahko kupimo rabljen računalnik s pokvarjeno komponento, in se prenosnik posledično hitreje pokvari. Strokovnjaki potem vse manjkajoče ali pokvarjene komponente (npr. trdi disk, grafična kartica) zamenjajo, popravijo. Prav tako je prenosnik očiščen – ob prejetju ni na računalniku nobenih podatkov, ki jih je prej prenosnih vseboval. Po popravilu oziroma servisu, prenosnik dodatno testirajo, da preverijo, če vse res dela brezhibno.

TrueCAD – ponudnik rabljenih prenosnih računalnikov

Kot vidite je zelo pomembno izbrati zanesljive ponudnika, prodajalca rabljenih računalnikov. Eno izmed podjetij, ki imajo že več kot 20 letno tradicijo na področju računalništva, mobilne tehnologije, je podjetje TrueCAD. Poleg tega, da lahko pri njih opravite nakup rabljenega prenosnika, vam sami tudi svetujejo na podlagi vaših potreb, želja, kakšen prenosnik bi bil za vas najbolj primeren. Pomembno jim je, da razumete kako bo prenosnik deloval, in kako vam bo služil, saj boste lahko le na ta način res prepričani v svoj nakup. Imajo široko izbiro prenosnikov priznanih blagovnih znam, kot so Dell, Apple

Zelo pomembno je še omeniti, da nudijo še 12 mesečno garancijo na kupljen izdelek, s čimer jamčijo za svoj servis ter posledično tudi kakovost rabljenega prenosnika. Garancijo je možno tudi podaljšati. Nudijo vam tudi hiter in učinkovit servis v kolikor bi kdaj pri rabi prenosnika prišlo do kakšnih težav.

Poleg računalnikov za osebno rabo, ki so priporočljivi za brskanje na spletu, ali za pisarniške opravke, nudijo tudi rabljene prenosnike za zahtevnejše kupce. To so predvsem tisti, ki se ukvarjajo s programiranjem, grafičnim dizajnom…

Dodaj odgovor