Kaj je dobro upoštevati pri izbiri jaken in vetrovk?

Iz bogate izbire jaken in vetrovk, ki so vam na voljo tako v spletnih trgovinah kot v športnih in drugih trgovinah na različnih lokacijah, verjamemo, da je težko izbrati. Prepričani pa smo, da z nakupom iz naše ponudbe ne boste razočarani. Kvalitetne moške jakne in vetrovke so obvezna garderoba. Kakovost je pri vsakodnevni nošnji prav tako pomembna kot dizajn. Jakne in vetrovke so pomemben del pohodniške opreme, se pa seveda uporabljajo tudi pri drugih tako športnih kot tudi ostalih aktivnostih v prostem času. Odličen design v kombinaciji z najkakovostnejšimi materiali bo poskrbel za top vsakodnevno izkušnjo. Izbira je vaša!

V naši ponudbi jaken in vetrovk boste sigurno našli nekaj zase. Da pa vam izbiro olajšamo smo vam pripravili nekaj namigov. Kaj pa je dobro upoštevati pri izbiri jaken in vetrovk?

Udobje

Počutje ob nošenju je veliko bolj prijetno in udobno, če je jakna lahka. Zaradi majhne teže jo boste preprosto zložili in pospravili skoraj kamorkoli. Če želite, da vaša jakna res služi svojemu namenu potem naj bo zračna. Lahka, nepremočljiva, udobna in zračna so štiri čarobne besede, ki vam zagotovijo, da boste z nakupom in nošenjem vaše jakne zadovoljni.

Funkcionalnost

V kolikor ne marate nositi telefona v žepu hlač in ga želite spraviti v žep jakne skupaj z denarnico in ključi, poskrbite, da bodo žepi v jakni, ki jo nameravate kupiti, dovolj prostorni.

Pri izbiri jaken in vetrovk imejte v mislih šport, s katerim se ukvarjate. Če vam je ljubši tek, izberite tekaško jakno, po možnosti z odsevniki, da boste na cesti dobro vidni. Če ste navdušen/a kolesar/ka, pa izberite lahek športni model, ki vas bo ščitil pred vetrom.

Pri Enduro vam poleg omenjenih vrhnjih oblačil nudimo tudi oblačila za ostale športe. Pri izbiri najboljšega modela zase namenite posebno pozornost materialu in kroju. Pri nekaterih športih se namreč bolj gibamo z zgornjim delom telesa kot pri drugih – jakna naj bo temu primerna.

Razmislite tudi o kapuci, ki pogosto pride prav – še posebej, če vas ujame slabo vreme.

Material

Kar zadeva materiala je pomembna zaščita pred dežjem in vetrom, ki pa naj ne omejuje zračnosti.

Za konec pa nikar ne pozabite – vaša nova jakna vam mora biti všeč. V njej se morate počutiti samozavestno, omogočati vam mora svobodno gibanje in vam pomagati k doseganju najboljših rezultatov.