Zaščita telefona

Za nov pametni telefon ali tablični računalnik lahko zapravite na stotine evrov, zakaj torej ne bi porabili še malo več, da bi zagotovili, da se vaša naprava ne opraska ali zloml? Naši elektronski prijatelji nam zvesto služijo vse dokler jih ponesreči ne spustimo v stranišče ali jih prepustimo milosti in nemilostl malih malčkov.
Na voljo je kar nekaj “nepremočljivih” pametnih telefonov, a velika večina ne bo preživela nesreče, ki bi pogosto pomeni smrt naprave. Če želite izvedeti, kaj se lahko zgodi, če se vaš znajde v težavah, lahko preverite številne teste, objavljene na spletu. Zdaj, ko ste prepričani, da tudi vi potrebujete ovitek ali etui za svojo napravo vam bomo razložili kako do primerne izbire.

CENE OVITKOV

Redko boste našli najboljšo ceno za ovitek spletni strani proizvajalca, spletnem mestu proizvajalca naprave ali spletni strani operaterja. Priporočene maloprodajne cene (PMC) se pogosto znižujejo. Ko ugotovite kateri ovitek želite naredite primerjavo z drugimi prodajalci.Amazon in eBay sta pogosto najcenejša mesta za nakup, vendar se na produkte lahko dolgo čaka.

Treba je omeniti, da bodo nekateri proizvajalci ovitkov nudili doživljenjsko garancijo, vendar le, če ovitek za telefon kupite neposredno od proizvajalca.

NAREDITE “DOMAČO NALOGO”

Preberite mnenja o ovitkih, ki vas zanimajo. Tudi če za svoj model telefona ne najdete ovitka, vam bodo drugi ovitki istega proizvajalca dali občutek za kakovost. Preglejte tudi mnenja o ovitku na različnih forumih po spletu.

Pomembno se je tudi prepričati, da ima ovitek natančne izreze za gumbe. Včasih so v zaprtih tipih ovitkov vrata izdelana nekvalitetno, pokrovi gumbov so trdi ali pa obstajajo težave z bliskavico fotoaparata. Če je za vas pomembno polnjenje ali pa želite to pred nakupom preverite pri proizvajalcu.

FUNKCIJE OVITKOV

Pomislite na dodatne funkcije, ki jih boste morda želeli pri ovitku. Za ovitke tabličnih računalnikov je lahko stojalo bistveno. Nekateri ovitki ponujajo tudi več položajev in tudi 360-stopinjsko gibljivost. Zapišite si, kaj menite, da je bistvenega pomena glede funkcij ovitka in seznam hranite kot kontrolni seznam med nakupovanjem.

KAKO ZAŠČITITI SVOJ TELEFON

Ste nerodni? Prva stvar, ki jo je treba rešiti, je, da ugotovite kako močno potrebujete zaščititi svoj ovitek. Če želite, da preživi padec na beton, potem boste potrebovali resno zaščito. Če ste previdni in želite samo osnovno zaščito, vam ni potrebno zapraviti veliko denarja za ovitek. Obstaja jasen kompromis med stopnjo zagotovljene zaščite in ceno.