Botoks v Estetiki Omnia

Botoks začne v večini primerov popuščati po štirih mesecih, njegov učinek pa izzveni oziroma ni več viden po šestih mesecih. Pri tistih posameznikih, ki imajo več gub ali so le te bolj izražene, ali pri tistih, imajo bolj izrazito mimiko obraza, pa lahko učinek botoksa traja manj časa.

Poseg injiciranja botoksa

Pred samim začetkom posega, vas zdravnica pregleda. Glede na mesto ter tip vaših gub, vam določi mesti, kjer je najbolj primerno injicirati botoks. Mesto, kjer se aplicira botoks se sprva očisti, nato pa se z injekcijo injicira na želeno mesto, kjer si želimo povrniti mladostniški videz. Poseg je kratek, ter tudi sam učinek je viden precej hitro – popolnoma se pokaže po sedmih dneh. En izmed botoks Celje ponudnikov je tudi Estetika Omnia.

Estetika Omnia je prestižen ponudnik storitev lepotne estetske kirurgije, ki vam z različnimi tretmaji omogočajo povrnitev mladostniškega videza. Estetika Omnia omogoča najboljšo rešitev za vse tiste, si si želijo ostati lepi, sveži, ter si hkrati želijo naravnega, neizumetničenega videza.
Ena izmed najbolj popularnih, ter manj invazivnih posegov za doseganje mladostniškega videza, je
botoks. Takšni manjši posegi blagodejno vplivajo na strukturo in izgled kože, odpravijo gubice, in se vi tako počutite samozavestno!

Kaj je botoks?

Botoks je preparat oziroma zdravilo, ki vsebuje sestavino Botulinski toksin tipa A, ki se vbrizga v mišice, in jim tako za določen čas prepreči krčenje, kar rezultira v pomlajenem videzu, saj na ta način zgladimo, odpravimo gubice. Poleg tega, da odpravimo obstoječe gubice, tudi s tem preprečimo nastajanje novih gubic. Te gubice so posledica našega krčenja mišic, ki se krčijo pri različnih obraznih izrazih.

Namen uporabe botoksa

Botoks je vsestransko zdravilo, ki se lahko uporablja za različne namene. Zelo pogosto se uporablja za preprečevanje pretiranega potenja. Po navadi se ljudje večinoma potimo na področju pazduh, rokah in nogah. Z injekcijo botoksa v želen predel, kjer se izdatno potimo, preprečimo potenje. Uporablja se tudi za izboljšanje nekaterih obraznih potez, ki jih želimo omiliti (na primer povešenost ustnih kotičkov), za zdravljenje ter posledično preprečitev migrenskih glavobolov, in pa tudi za izboljšanje obraznega videza ter motorike obraza v kolikor imamo prizadet obrazni živec.

Stranski učinki botoksa

Po posegu so morebiti lahko vidne vbodne pike injekcije. Sicer so stranski učinki blagi – na dan tretmaja se odsvetuje povečana fizična aktivnost, savnanje, pretirano dotikanje mesto vboda tudi ni priporočljivo. Verjetnost, da pride do kakšnih hujših stranskih učinkov (na primer nepazljiva aplikacija, ki se kaže v razlitju botoksa v neželeno mišico), je zanemarljivo, če opravimo poseg pri strokovni osebi, ki je izobražena za izvedbo tovrstnih posegov.

Za vse podrobnejše informacije glede poteka posega, želenih rezultatov itd., se lahko posvetujete lahko s kirurginjo, ki vas natančno preglede, in potek posega individualno prilagodi vam.

Po posegu

Po posegu seveda tudi sledi kontrolni pregled. Kontrola sledi ponavadi sedem dni po posegu. Na tem pregledu vas zdravnica pregleda, se z vami pogovori o učinku botoksa, če ste zadovoljni… V kolikor z zdravnico pridete do zaključka, da niste popolnoma zadovoljni z učinkom, vam lahko doda še kakšno enoto botoksa za lepši rezultat, ali pa morda še dodatna aplikacija hialurona za bolj prožno kožo ali pa dodatna terapija kože, kot je na primer kemični piling.