Hitri tečaj nemščine

Hitri tečaj nemščine

Nemški jezik je poleg angleščine najbolj razširjen jezik v Evropski uniji. Tudi zaradi same bližine nemško govorečega okolja (Avstrija, Nemčija) je nemški jezik v Sloveniji zelo pomemben, saj omogoča poslovanje na gospodarjem področju. Za vedno večje število Slovencev pa znanje nemškega jezika tudi predstavlja možnost zaposlitve v tujini. Poleg osnovnega znanja, v primeru nove zaposlitve v tujini, zahtevajo višjo raven znanja jezika, v nekaterih primerih tudi certifikat – npr. Goethe-Zertifikat, Zertifikat Deustch…

Učenje v centru Karnion

Učenje v sodobnem holističnem centru Karnion predstavlja inovativen način učenja jezika, saj povezuje tako individualni pouk s profesorjem nemščine kot tudi učenje v alfa stanju. Učenje v alfa stanju je učenje, ki poteka pod rumeno svetlobo. Samo rumena svetloba, ki se aplicira s pomočjo možganskega spodbujevalnika, zniža frekvence možganskega delovanja. S tem ohrani posameznika v stanju pozornosti, s čemer se aktivira tudi dolgoročni spomin, kar zagotavlja, da vsebina naučenega preide vanj. Rumena barva naše možgane opozori, da moramo biti pozorni – tako omogoča optimalno delovanje možganske skorje in razumskega odločanja ter učenja. Pri rabi alfa metode, rumeno barvo kombinirajo s prijetno glasbo, kar zagotavlja optimalen rezultat.
Takšno učenje predstavlja učenje otroka do 6. leta starosti, ki se uči naravno z aktivnim poslušanjem svojih staršev. Kasneje se to znanje utrdi s ponavljanjem. Sama akumulacija znanja v obliki konvencionalnih tečajev ter nadaljnja konverzacija nista dovolj, da se jezika naučimo.

Kako poteka tečaj?

Priporoča se, da se tečaj nemščine na Karnionu opravi v maksimalno dveh do treh tednih, da se doseže optimalen rezultat akumuliranega znanja, ki bo omogočil tekočo konverzacijo.

Dnevno se priporoča učenje vsaj 4 šolske ure (najboljše je sicer dnevno nameniti tečaju 8 šolskih ur – tako bi tečajnik lahko končal tečaj v vsaj treh tednih, da se doseže jezikovni cilj.

Tak način dela poteka individualno, strnjeno – torej prilagojeno potrebam posameznika, ki si želi naučiti nemškega jezika.

Čas je dragocen

Z izbiro tečaja v centru Karnion prihranimo tudi čas, saj z njihovo metodo dosežete jezikovni cilj kar 4 krat hitreje. S konvencionalno metodo učenja jezika (klasični skupinski jezikovni tečaji), bi tako potrebovali 200 šolskih ur, kar se lahko z alfa metodo naučite v le 40 urah. Na karnionu opravite teh 40 potrebnih ur v enem tednu, medtem ko bi na tečaju zapravili kar 33 tednov za 200 šolskih ur. Rezultat je pa enak, le da z alfa metodo to dosežete hitreje.

Vrste tečajev

Na Karnionu se vam tudi prilagodijo glede same vrste tečaja, ki ga želite. Tako lahko opravite tudi priprave na izpite iz nemškega jezika, oziroma priprave za certifikate, mednarodne izpite. Nudijo tudi tečaje s specializiranimi vsebinami, ki so namenjeni predvsem posameznikom, ki iščejo delo v tujini. Med temi vsebinami spada recimo nemščina za obrtnike (začetna in nadaljevalna) ter nemščina za zdravstveno osebje (za zdravstvene delavce, zdravnike). Za delo v tujini vas dodobra pripravijo kar tri profesorice nemščine, ki so rojene govorke nemškega jezika. Na ta način vam lahko približa tudi kulturo, način izražanja ter način poslovanja v nemško govorečih okolici.
Prav tako še nudijo individualizirano elektronsko učenje s katerim vas vaša profesorica nemščine spremlja pri vašem napredku po končanem tečaju nemščine.